Χανιώτη

Η Χανιώτη είναι ένα μικρό γραφικό χωριό της Χερσονήσου.  Φτάνοντας κάποιος στην Χανιώτη, θα αιχμαλωτιστεί αμέσως από αυτόν τον μικρό γραφικό παράδεισο, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, και να εγγυηθεί ξεκούραστη και αλησμόνητη διαμονή.

 Σύμφωνα με την παράδοση η ονομασία του οφείλεται στον πρώτο κάτοικο του χωριού, ο οποίος εγκαταστάθηκε στα νότια του σημερινού οικισμού (Παλιό Χωριό). Αυτός φέρεται να ήταν από τα Χανιά και έτσι ο οικισμός έλαβε το όνομα Χανιώτης

Στο χωριό υπάρχουν  ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες που θα ικανοποιήσουν κάθε οικογένεια, καθώς και bar - clubs που προσφέρουν νυχτερινή διασκέδαση για όλες τις ηλικίες.

Υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5Χ5, beach volley και πολλά θαλάσσια σπορ στην μαγευτική παραλία

Η Χανιώτη έχει ένα μεγάλο και απαράμιλλο σε ομορφιά παραλιακό πάρκο και πολλά άλλα μικρά πάρκα, γραφικές πλατείες και ψηλά αιωνόβια δέντρα. Διαθέτει επίσης ωραία ρυμοτόμηση και πολλά πάρκινγκ με επίκεντρο το κοινοτικό πάρκινγκ.

 Ο πολιτιστικός σύλλογος με το όνομα "Οι Μέτοικοι", προσφέρει πολλές εκδηλώσεις σε καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και ο σύλλογος εθελοντών προστασίας περιβάλλοντος Χανιώτης που έχει υπό την προστασία του το αλσύλλιο της Χανιώτης  και στόχος του είναι η  ανάπτυξη οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, ο σεβασμός της φύσης, του δάσους και της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας, η προστασία- διατήρηση- βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας ζωής στην περιοχή, των οικοσυστημάτων και της αισθητικής του τοπίου και του φυσικού κάλους.

 

 

Πολυμέσα

Επικοινωνία

Kassandra-Guide.gr

Πολύχρονο Χαλκιδική

63077 Ελλάδα

6978099854

info@kassandra-guide.gr