Καλλιθέα

Η Καλλιθέα που το όνομα της παραπέμπει στην όμορφη θέση που βρίσκεται το χωριό και την καλή θέα που έχει προς τη θάλασσα, περιτριγυρίζεται από πευκόδασος.  Αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο της Χερσονήσου καθώς στον κεντρικό πεζόδρομο και τους γύρω δρόμους μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά καταστήματα όπως χρυσοχοεία, γουναράδικα, υποδηματοπωλεία, καταστήματα ρούχων, σούπερ μάρκετ, τράπεζα, rent a car, fast food, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαράκια, τοπικά προϊόντα όπως μέλι ακόμα και πίστα καρτ. Η Καλλιθέα καλύπτει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Στο κέντρο της Καλλιθέας θα βρείτε την εκκλησία Ρωσικού ρυθμού του Αγίου Παντελεήμονα ενώ στο κεντρικό δρόμο θα συναντήσετε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με την υπέροχη πλατεία του, που η θέα του είναι μοναδική καθώς αγναντεύετε όλο τον Τορωναίο κόλπο. Κάτω ακριβώς από το λόφο και με θέα τη θάλασσα θα βρείτε τον μοναδικό στον κόσμο αρχαιολογικό χώρο (Αμμώνιο), όπου έχει ανασκαφεί το ιερό του Διονύσου και των Νυμφών, όπως επίσης τμήμα του ιερού του Άμμωνα Δία (Άμμων Ζευς) καθώς και η περιοχή του βωμού.

Έξω από την Καλλιθέα και σε απόσταση 1 χλμ προς το δρόμο που οδηγεί στην Κρυοπηγή, υπάρχουν τα πιο διάσημα νυχτερινά μαγαζιά της Χαλκιδικής. Εκεί είναι ο ιδανικός προορισμός αν σας αρέσουν τα ξενύχτια και το clubbing.

Κλείνοντας, η Καλλιθέα είναι ένα χωριό στη Χαλκιδική στο οποίο παρέχονται υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες, ικανές για να ικανοποιήσουν όλους τους επισκέπτες. Η διαμονή σας στην Καλλιθέα δεν θα είναι πρόβλημα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία θα σας επιτρέψουν να μείνετε οικονομικά στην περιοχή, αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία.

Αν σας αρέσει η πολυκοσμία τότε θα πρέπει να περάσετε οπωσδήποτε κάποιες μέρες και νύχτες στην περιοχή.

 

Πολυμέσα

Επικοινωνία

Kassandra-Guide.gr

Πολύχρονο Χαλκιδική

63077 Ελλάδα

6978099854

info@kassandra-guide.gr