Αγία Παρασκευή

Στην ενδοχώρα της Χερσονήσου της Κασσάνδρας βρίσκεται η Αγία Παρασκευή, περιτριγυρισμένη από πευκοδάσος και φυσικό κάλος. Πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία, που βρίσκεται στις παρυφές του χωριού και οι κάτοικοι της περιοχής την αποκαλούν "Η 'Αγία'' ενώ παράλληλα διαθέτει πλούσια ιστορική παράδοση.

Οι κάτοικοι του χωριού, απλοί και φιλόξενοι, θα χαρούν να μυήσουν τον επισκέπτη στα μυστικά της μελισσοκομίας, η οποία αποτελεί την κύρια απασχόληση μαζί με την καλλιέργεια της ελιάς. Στο χωριό υπάρχουν μικρά, γραφικά ταβερνάκια με παραδοσιακές λιχουδιές και μεζέδες της Χαλκιδικής, που συνοδεύονται πάντα από τοπικό ούζο ή τσίπουρο.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα ήρεμα στενά σοκάκια του χωριού και να αποδράσει σε πανέμορφες διαδρομές που χαράζονται μέσα στο κατάφυτο δάσος.

Με το Λαογραφικό της Μουσείο, προσπαθεί να αναβιώσει μνήμες του παρελθόντος και να διηγηθεί την μακρόχρονη παράδοση και ιστορία της περιοχής.

Ένα χωριό που προσφέρεται για ήρεμες διακοπές, απολαμβάνοντας την θέα της καταγάλανης θάλασσας και το καταπράσινο τοπίο.

 

     

Επικοινωνία

Kassandra-Guide.gr

Πολύχρονο Χαλκιδική

63077 Ελλάδα

6978099854

info@kassandra-guide.gr